חובשי המשקפיים כבר מכירים את עולם עדשות המגע כבר מעל ל30 שנה, חלק מהם משתמשים בעדשות יומיות חלק משתמשים בחודשיות או דו שבועיות. כך או כך קרוב ל 200 מיליון בני אדם ברחבי העולם משתמשים כיום בעדשות מגע, מנגד חברות האופטיקה ברחבי העולם ממשיכות לפתח את סוגי העדשות והיכולות שלהן. יחד עם סוגי העדשות נוספו גם סוגים שונים של מרכיבים לעדשות המגע, ואלו נעשים על מנת להקל על המשתמשים ולגרום להם להנאה מקסימלית מהתחליף למשקפיים. לכן לפני שאתם מתחילים להתבלבל בין כל הסוגים השונים של העדשות, במאמר הבא ננסה לעשות לכם את הסדר בין החברות המובילות בעולם כיום.
ACUVUE – מאת ג'ונסון את ג'ונסון
חברה זו שמחזיקה ברקרוד של 30 שנה, נחשבת לאחת החברות העיקריות בפיתוח רעיון עדשות המגע העכשוויות. כל אלו מציבים את חברת ג'ונסון את ג'ונסון יחד עם המוצר שלה אקיוביו, כאחד החברות הנותנות מענה למגוון צרכים של עדשות המגע, החל מעבודה ממושכת אל מול מסכים או הימצאות בסביבה יבשה ועד צילינדרים ועדשות מולטיפוקל. יחד עם כל אלו תוכלו למצוא גם עדשות מגע יומיות, חודשיות ותרכובות שונות של סיליקון וג'ל היכולות להתאים כמעט לכל אחד. מחיר העלות של חפיסת עדשות מגע יומיות של ג'ונסון נע בין 100 ל360, ואילו עדשות מגע חודשיות נעות בין 180 ל200.
Bausch & Lomb SofLens – בוש אנד לומב
חברה אמריקאית המייצרת בין היתר גם באירלנד, נחשבת לותיקה מבין חברו האופטיקה ומשתמש בטכנולוגיה לא כזו חדשית. העדשה של בוש אנד לומב מורכבת מ59 אחוזין של מים אשר מונעים הצטברות של חלבונים על העין ומאפשרים לעין להמשיך ולנשום. טכנולוגיה זו מאפשרת שימוש לאורך זמן עם העדשות היומיות, מה שהופך את העדשה היחסית ותיקה הזו לזולה ובעלת ביצועים גבוהים. המחיר הממוצע שלה נע בין 90 ל 130 שקלים בחנויות ובאתרי האינטרנט היא עולה בין 85 ל 100 שקלים.
DISPO
עדשה חודשית המיוצרת על ידי חברה באנגליה, העדשה מורכבת מ 55 אחוזים של מים שהופכים אותה בדיוק כמו העדשה של בוש אנד לומב למוליכת אוויר מעולה. יחד עם אחוזי המים שאר העדשה עשויה הידרוג'ל המשאיר אותה אלסטית ברמה גבוה. המחיר הממוצע בחנויות נע בין 110 שקלים עד 145 שקלים, באינטרנט הוא עולה בין 95 שקלים עד 130.
באדיבות אתר LENS